پیام پردیس / یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی استان تهران پلی ۸۵۰ ساله ساخته شده بر روی رودخانه جاجرود در روستای “سعیدآباد” این منطقه است.
این پل تاریخی باشکوه در ۱۰ کیلومتری شمال شرق استان تهران از آثار دوران سلجوقیان محسوب میشود که در دوره های صفویه، قاجاریه و پس از آن نیز بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته، از این رو مردم آن را “پل شاه عباسی” مینامند و به نوشته منابع تاریخی این پل در زمان ناصرالدین شاه قاجار به دست “حاج میرزا بیک نوری” فراش “خلوت شاه” با هزینه بیست و چهار هزار تومان بازسازی شده است.
این پل زیبا در همه فصل مورد علاقه بازدیدکنندگان و محل تجمع مردم محلی است چه با نوشیدن چای گرم و روشن کردن آتش در زمستان و چه یک خوردن بستنی یخ و نوشیدنی خنک در تابستان و چه برگ ریزان پاییز محلی برای جمع شدن خانواده ها وجوانان در تعطیلات آخر هفته و نوروز و اقوام محلی این منطقه است.
پل تاریخی شاه عباسی جاجرود که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده، به عنوان یکی از اصلی ترین بناهای تاریخی استان تهران دارای دو دهانه بزرگ میانی به عرض هفت و طول (از بستر رودخانه) ۱۲ متر و دو دهانه کوچک شرقی و غربی به عرض چهار و طول پنج متر است.
این پل در گذشته بدلیل بالا بودن سطح رودخانه جاجرود هر چهار دهانه یاد شده معبر آبی خروشان بود اما امروزه با احداث سد لتیان و کاسته شدن از حجم این شریان زیبای شمال شرق استان تهران تنها دهانه های میانی به گذرگاه آب تبدیل شده دو دهانه کوچک محل عبور عابرین هستند.
اکثر تیم های کوهنوردی و طبیعت گردی استان بارها برای تماشای زیبایی های جاجرود به این منطقه آمده اند و آنقدر فضای دلچسب دارد که بارها و بارها از آنجا دیدن کرده اند. در پایان آنچه مهم است حفظ و نگهداری آثار تاریخی کشورمان و تمیز ماندن محیط زیست به ویژه در این ایام نوروز است و میبایست در این امر مهم در این ایام بخصوص کوشا باشیم.