پیام پردیس / با توسعه فضای علمی کشور در اواخر دهه 70، دانشگاه ها دیگر جوابگوی رشد صنعتی و فزاینده علمی، همچنین ایجاد فضای مورد نیاز برای شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای نوپا در این حوزه نبودند. در همین روزها بود که ایده راهاندازی پارک فناوری پردیس در مجاورت تهران شکل گرفت. جایی که بر پایه این چشمانداز راهبردی تأسیس شد که در آیندهای نزدیک بتواند به کانون توسعه تکنولوژی پیشرفت، تبدیل شود.
پس از شکل گیری پارک فناوری پردیس، در همان سالهای ابتدایی شرکتهای مختلفی در مجموعه پارک مستقر شدند. با افزایش حضور شرکتهای دانش بنیان در پارک، عملیات اجرایی آماده سازی پردیس دانش (فاز 2) به وسعت 18 هکتار در سال 92 آغاز شد و هم اکنون این بخش از پارک نیز اکوسیستمی از شرکت های نوآوری است که پیشبرد اهداف علمی کشور کمک میکنند.
فازهای سه به متراژ 34 هکتار و فاز 4 به متراژ 18 هکتار فازهای بعدی این پارک محسوب میشوند که عملیات اجرایی برای ساخت و بهره برداری از آنها در دست اقدام است و اخیراً نیز قرارداد توسعه 280 هکتاری این پارک به امضای وزارت مسکن و شهرسازی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران رسیده است.
با رشد کمی و کیفی پارک، حالا ناحیه نوآوری پرديس بهعنوان مهمترين و بزرگترين ناحیه نوآوری کشور، تجاريسازي دستاوردهاي فناوران و ايجاد بستر مناسب براي رشد فناوري و توسعه بازار شرکتهاي دانشبنيان را هدف خود قرار داده است. ناحیهای که با توسعه شعب خود در غرب تهران (کارخانه نوآوری آزادی) و شمال شرق شهر تهران (کارخانه نوآوری های وی) تلاش کرده تا شمول خدمات خود به نوآوران و فناوران را هر چه بیشتر گسترده سازد.
این زیست بوم فناوری کشور توانسته با آمار اشتغال بیش 6500 نفری، صادرات 27میلیون یورویی و فروش داخلی 112000میلیارد ریالی نقش موثری در پیشرفت علم و فناوری در سطح ملی داشته باشد؛ به گونهای که ناحیه نوآوری پردیس به شاخصترین مرکز توسعه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی فناوری و نوآوریها در کشور به حساب میآید.
پارک فناوری پردیس امسال بیستمین سالگرد تاسیس خود را جشن میگیرد و برنامه ریزی ها افق های روشنی در برابر این پارک قرار داده است.