نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس برگزار شد

جستجو
صفحه اصلی
دوشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۰
نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس برگزار شد
نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس برگزار شد

پیام پردیس / نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک و مراسم نکوداشت بیستمین سالگرد تاسیس پارک، عصر امروز با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، «اسفندیار اختیاری» رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس، «مهدی صفاری‌نیا» رئیس پارک فناوری پردیس، هم بنیان گذاران پارک، مدیران عامل شرکت‌های پارک، مسئولان منطقه‌ای و اهالی رسانه برگزار شد. این مراسم به دلیل رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت زنده از فضای مجازی نیز پخش شد.

«مهدی صفاری نیا» رئیس پارک فناوری پردیس ضمن خوش آمد گویی به مهمانان این مراسم و قدردانی از زحمات یکساله شرکت های عضو پارک فناوری پردیس در رشد و شکوفایی این پارک، به عنوان اولین سخنران این مراسم، گزارش عملکرد یک ساله پارک فناوری پردیس را ارائه کرد.

در ادمه اسفندیار اختیاری رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس از نقش بی بدیل شرکت های دانش بنیان و فناور در رفع مشکلات کشور نام برد و گفت: باید نقش مهم شرکت های دانش بنیان و فناور در کمک به کشور برای عبور از بحران ها بیشتر تشریح شود تا عموم مردم و مسئولین با خدمات‌ آنها آشنا شوند.

اختیاری افزود: برای مثال در دوران پاندمی کرونا این شرکت های دانش بنیان داخلی بودند که میدان دار این بحران عظیم شدند و نیازهای کشور از تجهیزات پزشکی تا دارو را رفع کردند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، در سخنرانی خود ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم، درباره اهمیت ترویج فضای نوآوری و فناوری در کشور سخن گفت.

وی به نقش مهم پارک فناوری پردیس در این زمینه اشاره کرد و گفت: با توجه به طرح‌های برنامه‌ریزی شده و مدل متفاوت توسعه‌ای پارک، این مجموعه تبدیل به شهر فناوری پردیس خواهد شد که می‌تواند نقش مهمی در رشد و شکوفایی اقتصاد دانش بنیان در سطح کشور شود.

معرفی برگزیدگان «جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس» و قدردانی از آنها، بخش بعدی نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک بود. در این جشنواره، عملکرد تمامی شرکت‌های عضو پارک، در سال 99 در چندین حوزه تخصصی سنجیده شده و از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.

پارک فناوری پردیس امسال 8 شرکت را به عنوان شرکت‌های برگزیده، انتخاب و معرفی کرد. از میان این 8 برگزیده، 2 شرکت از شرکت های مرکز رشد فناوری نخبگان و شعب پارک و 6 شرکت از مستقرین در پارک هستند.

در پایان این مراسم از 6 دستاورد جدید شرکت‌های عضو پارک در حوزه دارویی، تجهیرات پزشکی و انرژی با حضور شخصیت‌های برجسته و مدیران پارک رونمایی شد و در نهایت مدعوین از نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های عضو پارک در مقابله با کرونا بازدید کردند.

برگزیدگان جشنواره برترین‌های پارک با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، «مهدی صفاری‌نیا» رئیس پارک فناوری پردیس و ... معرفی شدند و از آنان تقدیر به عمل آمد.

جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس که به سنجش عملکرد یک ساله شرکت‌های عضو پارک می‌پردازد امسال دوازدهمین سال از فعالیت خود را پشت سر گذاشت.

عملکرد یک ساله شرکت‌های عضو پارک در 7 سر فصل شامل «صادرات محصولات و خدمات فناورانه»، «همکاری با طرف‌های خارجی»، «همکاری با دانشگاهها و مراکزهای پژوهشی»، «توسعه‌ اقتصادی»، «هم‌افزایی بین شرکت‌ها در مجموعه داخل پارک»، «تولید و توسعه‌ فناوری» و «ارتقا و توسعه‌ سازمانی» مورد ارزیابی قرار گفته است.

در هر سر فصل یک شرکت به عنوان شرکت برتر پارک معرفی شده است. همچنین از بین تمامی شرکت های مرکز رشد و شعب پارک یک شرکت بر حسب صلاحیت ها و شرایطی که احراز می‌کند به عنوان شرکت برتر معرفی شده است.

بعد از انتشار فراخوان جشنواره برترین شرکت‌های پارک در اواخر خرداد، شرکت‌های عضو حدود 45 روز فرصت داشتند تا مدارک و مستندات خود را جهت سنجش به اداره ارزیابی و نظارت واحدهای فناور پارک ارسال کنند.

در فرآیند ارزیابی امسال بیش از 220 شرکت شامل بیش از 180 شرکت از پارک فناوری پردیس و سلامت پردیس و حدود 40 شرکت از مرکز رشد و شعب پارک حضور داشتند.

از میان 8 شرکت منتخب، 6 شرکت از میان مستقرین در پارک و 2 شرکت از میان شرکت‌های عضو مرکز رشد فناوری نخبگان و شعب پارک به عنوان برترین شرکت‌ها معرفی شدند.

برگزیدگان این دوره از جشنواره شرکت های برتر پارک فناوری پردیس

شرکت‌های برتر از میان مستقرین در پارک فناوری پردیس:

«شرکت ایوان فناوری و نوآوری افرا» از شرکت‌های عضو پارک که در حوزه خدمات تخصصی مدیریت و انتقال فناوری فعال است، موفق به کسب عنوان شرکت برتر در «ارائه خدمات تخصصی» به دلیل ارائه خدمات تخصصی در حوزه انتقال فناوری و سرمایه گذاری به شرکت‌های پارک، شد.

«شرکت پویندگان راه سلامت» از شرکت‌های عضو پارک که در حوزه تجهیزات پزشکی فعال است، موفق به کسب عنوان «صادر کننده برتر» به دلیل صادرات تجهیزات پزشکی به بیش از ۱۰ کشور جهان، شد.

«شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ)» که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال است، موفق به کسب عنوان «شرکت برتر در توسعه سازمانی و فناوری» به دلیل تولید ۱۴ عنوان محصول جدید، دریافت ۸ عنوان جایزه و ۲۷ درصد افزایش تعداد کارکنان، شد.

«شرکت مشاوران انرژی تهران» که در حوزه نفت گاز و پتروشیمی فعال است، موفق به کسب عنوان «شرکت برتر در همکاری با طرف های خارجی» به دلیل تعریف همکاری و عقد قراردادهای بین‌المللی همکاری های فناوری با کشور آلمان، شد.

«شرکت پردیس مروابن فارمد» که در حوزه مواد و ملزومات پزشکی و دندانپزشکی فعال است، موفق به کسب عنوان «شرکت برتر در توسعه اقتصادی» به دلیل افزایش ۱۲ برابری درآمد سالانه، شد.

«شرکت دانش اندیش رانا» که در حوزه تجهیزات پزشکی فعال است، موفق به کسب عنوان «هم افزای برتر» به دلیل عقد قرارداد همکاری با هفت شرکت عضو پارک به ارزش بیش از ۲۰ میلیارد ریال، شد.

«شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ)» که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال است، موفق به کسب عنوان «برترین واحد فناور» در پارک فناوری پردیس شد.

برترین شرکت‌های مرکز رشد فناوری نخبگان و شعب پارک فناوری پردیس

«شرکت لیمو هوشمند پردیس» که در حوزه تجهیزات پزشکی فعال است، موفق به کسب عنوان «واحد برتر مرکز رشد فناوری نخبگان» به دلیل افزایش سه و نیم برابری درآمد در یک سال و ایجاد درآمد صادراتی، شد.

«شرکت پردازش بنیان سلامت کارا» که در حوزه سلامت دیجیتال فعال است، موفق به کسب عنوان «شرکت برتر شعبه پارک فناوری پردیس» به دلیل افزایش 100 برابری سرمایه شرکت، توسعه ۷۰ درصدی منابع انسانی و جذب ۱۷۲ مشتری جدید، شد.

محصولات رونمایی شده در نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس

لاینر حفره دندان لایت کیور

شرکت «پردیس مروابن فارمد» از اعضای پارک فناوری پردیس موفق به ساخت «لاینر حفره دندان لایت کیور» با نام تجاری کلسی مور Calci-Mor شده است. کاربرد این محصول کف بندی و عایق بندی حفره دندان در زمان ترمیم است.

با توجه به کیفیت مطلوب محصول و کارایی مشابه با محصول خارجی، به دلیل نوسانات ارزی و اقتصادی بازار، تولید این محصول می‌تواند از خروج ارز جلوگیری کند و در آینده ای نه چندان دور می‌تواند با صادرات، ارز آوری هم داشته باشد. تولید این محصول سالانه حداقل 300 هزار دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.

دستگاه کمک تنفسی بای پپ

شرکت «پاسارگاد طب ایرسا» از اعضای پارک فناوری پردیس موفق به ساخت «دستگاه کمک تنفسی بای پپ» با نام تجاری (Somno-One St30) شده است. کاربرد این محصول، ایجاد فشار هوای مثبت در سطح دم و بازدم علاوه بر باز نگه داشتن مسیر های هوایی توسط ماس، کمک به تهویه ریه، درمان بیماری های ریوی نظیر COPD، OHS، Pulmonary و درمان اختلالات تنفسی حین خواب نظیر OSA، است.

کشور های آلمان، فرانسه، آمریکا، استرالیا و چین دارای فناوری ساخت این دستگاه هستند و حالاایران ششمین کشور دارای این فناوری است و تولید این دستگاه در کشور باعث کاهش قیمت تا 60% و همچنین کاهش ارز بری می‌شود.

ماده اولیه دارویی توفاسیتینیب سیترات

شرکت «زیست تخمیر» از اعضای پارک فناوری پردیس موفق به ساخت «ماده اولیه دارویی توفاسیتینیب سیترات» شده است. این محصول ماده موثره دارو جهت بیماران آرتریت روماتوئید و پسوریازیس است.

کشور های چین، هند و ایالات متحده دارای فناوری ساخت این دارو هستند و حالا ایران چهارمین کشور دارای این فناوری است و تولید آن میزان ارزبری را پنج برابر کاهش می‌دهد و حدود 800 هزار دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.

سامانه خدمات تخصصی توسعه و غربال گری میکروبی با گذردهی بالا

شرکت «زیست رهاورد کارا» از اعضای پارک فناوری پردیس موفق به تولید «سامانه خدمات تخصصی توسعه و غربال گری میکروبی با گذردهی بالا» با نام تجاری (+BioSee) شده است. کاربرد این محصول توسعه و غربال گری میکروبی بر اساس شاخصه های رشد در انواع محیط های کشت است که می‌تواند در حوزه های مختلفی از زیست فناوری از جمله صنایع پروبیوتیک و غذایی و تولید میکروبی انواع مواد زیستی و دارویی استفاده شود.

امروزه توانایی تحقیق، توسعه و استفاده از سامانه های گذردهی بالا و همچنین تحلیل داده های حاصله، تخصصی بسیار ویژه و نادر تلقی می‌گردد که در زیسا رهاورد کارا و به تبع آن در زیست بوم فناوری ایران، بومی شده و کاملا در دسترس است.   

فناوری های گذردهی بالا در کنار دیگر توانایی های زیست فناوری در داخل، می‌توانند زنجیره توسعه میکروبی را تکمیل کرده و موجب ارتقاء قابل توجه و چشمگیر صنایع و تحقیقات زیست فناوری در کشور شوند.

مکمل ضد اسهال دام بر پایه پروبیوتیک و پری بیوتیک

شرکت «زیست درمان ماهان» از اعضای پارک فناوری پردیس موفق به تولید «مکمل ضد اسهال دام بر پایه پروبیوتیک و پری بیوتیک» با نام تجاری (دیاکرDiaCare) شده است.

اسهال در دام های نوزاد یکی از مهم ترین علل مرگ و میر است. مکمل های درمانی ضد اسهال سنتی بر پایه ORS، مایع درمانی و آنتی بیوتیک با توجه به مقاومت میکروبی، کارایی و تاثیر خود را از دست داده اند. دیاکر، مکملی بر پایه پروبیوتیک و پری بیوتیک است. این محصول در دامداری ها و اسب‌داری ها استفاده می‌شود.

محصولات مشابه این محصول، عمدتا در کشورهای اروپایی تولید شده اند (آلمان، ایتالیا، اسپانیا) و قیمت هر ساشه با وزن و مقدار مصرف مشابه حدودا 3 تا 5 یورو است. در حالی که مکمل ضد اسهال دیاکر به قیمتی کمتر از یک یورو به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به ما به‌التفاوت حداقل 3 یورو با محصولات مشابه خارجی و این که ظرفیت تولید این محصول سالیانه 30 تن معادل 300هزار ساشه است، می‌توان صرفه جویی حداقل 900هزار یورویی در سال را انتظار داشت. با افزایش استقبال بازار و توسعه تولید این محصول می‌توان صرفه جویی ارزی تا 2میلیون یورو در سال را انتظار داشت.

سیستم مدیریت ایمنی و مصرف بهینه انرژی گاز و برق ساختمان

شرکت «صنعت کاران الکترونیک مراغه» از اعضای پارک فناوری پردیس موفق به تولید «سیستم مدیریت ایمنی و مصرف بهینه انرژی گاز و برق ساختمان» شده است. کاربرد این محصول تشخیص نشت و انتشار گاز مونوکسید کربن در منازل و سیستم های مورد نیاز جهت پایش مصرف انرژی از طریق پایش شدت نور دما و نوسانات برق است.

فراخوان رونمایی از محصولات برتر شرکت های عضو پارک

شایان ذکر است، طبق فراخوان منتشر شده برای انتخاب محصولات برتر جهت رونمایی در اجلاس سالیانه، تمامی شرکت‌های عضو پارک اعم از مستقر و غیر مستقر و همچنین اعضای شعب پارک ازجمله کارخانه‌های نوآوری، تا 21 شهریوماه امکان ارسال خوداظهاری و مستندات ارسالی برای معرفی محصولاتشان را داشتند.

در این فرایند بیش از ۲۷۰ شرکت عضو مورد بررسی قرار گرفته و بیش از ۶۴ محصول از ۲۹ شرکت و شتاب دهنده در فرایند ارزیابی رونمایی حضور پیدا کردند.

بر اساس ارزیابی های انجام شده در مرحله اول، ۳۰ طرح از این ۶۴ محصول ارائه شده به دبیرخانه رونمایی، حائز شرایط اولیه بودند. این طرح ها در مرحله دوم ارزیابی در زمینه های فنی از قبیل سطح تکنولوژی و میزان نوآوری در محصولات مورد بررسی قرار گرفتند. این ۳۰ طرح مربوط به ۱۵ شرکت عضو پارک بود.

پس از انجام ارزیابی‌های فنی و کارشناسی توسط تیم اداره کل سرمایه گذاری و بومی سازی فناوری پردیس، این طرح ها در ادامه توسط کمیته ارزیابی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت و از بین 30 طرح وارد شده به مرحله دوم، 6 محصول در حوزه های دارویی، تجهیزات پزشکی و انرژی برای رونمایی در اجلاس سالیانه انتخاب شدند.